Nieuw: De Katholieke Kerk verkennen

8 inleidingen op dvd en een boek met de teksten


images/plaatjes/Pers cafe 2.jpgDinsdag 27 april 2010 is het eerste exemplaar van de dvd-serie en het boek De Katholieke Kerk verkennen overhandigd aan mgr. Van Burgsteden s.s.s. door Jeroen Smith pr. en Helen Opstal van Stichting Katholiek Alpha Centrum.

De Katholieke Kerk verkennen behoort tot de serie die de naam ‘CaFE’ draagt.
Dat staat voor Catholic Faith Exploration, het Katholieke Geloof verkennen.

Een Engels initiatief om dvd-materiaal te maken dat makkelijk in parochies gebruikt kan worden voor geloofsonderricht.

CaFE 1 God beter leren kennen en de jongerenversie Plugged in-Youth CaFE vinden al enige jaren hun weg in de Nederlandse parochies.

In CaFE 2 geeft Marcellino D’Ambrosio, gehuwd en vader van vijf kinderen, theoloog, uitleg over belangrijke aspecten van het katholieke geloof. Geen droge opsomming van catechismuswaarheden, maar begrijpelijk en met veel praktische tips. 

De CaFE-formule is uiterst eenvoudig:

Een zaaltje, een beamer, een laptop, koffie en wat te drinken, samen de inleiding bekijken en erna met elkaar in gesprek gaan.

Dus een ideale methode van catechese in een periode waarin parochies het druk hebben met van alles en nog wat.

Bovendien blijven er steeds mensen (ook jongeren!) aankloppen om geïnformeerd te worden over het katholieke geloof. Ook de vele negatieve berichten stoppen deze vraag niet. Misschien is zelfs het tegendeel waar: waar gaat het wezenlijk om in het katholieke geloof en wat kan dat voor mij betekenen? CaFE 2 laat dat zien.

Naast deze dvd-serie verschijnt ook het boek, dat natuurlijk afzonderlijk gelezen kan worden.

Een eigentijdse introductie in het katholieke geloof van 128 pagina’s.

Volgens mgr. Van Burgsteden, die het voorwoord schreef, past De Katholieke Kerk verkennen bij “mensen die wellicht van huis uit katholiek zijn, maar het een aantal jaren wat hebben laten liggen…” maar ook bij “mensen die niet katholiek zijn en zijdelings met het katholieke geloof in aanraking zijn gekomen.” Maar ook praktiserende katholieken zullen met herkenning en verdieping dit boek lezen en de dvd-serie bekijken.