images/plaatjes/logo CaFE.png

Bidden voor CaFE en Youth CaFE

Wilt u meebidden voor CaFE en Youth CaFE? Bestelt u dan de gratis gebedskaarten.
U kunt het gewenste aantal met uw adresgegevens mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gebed om Gods zegen voor de CaFE en Youth CaFE-bijeenkomsten:

Heer Jezus,
met gewone mensen hebt U gegeten en gedronken.
U bent met hen onderweg gegaan
en hebt voor hen de Schriften geopend.

Heer, zozeer houdt U van ons
dat U het Levende Brood bent geworden, de Eucharistie

en tot ons het woord van vergeving
spreekt in de Biecht.

Wij bidden om de heilige Geest.
Laat Hij ons helpen in deze tijd
van nieuwe evangelisatie.

Zegent U de bijeenkomsten van CaFE
voor jong en oud,
dat de dorst naar uw Liefde vrijkomt
en gelest wordt door U en uw Kerk.

Maria, Moeder van de Heer,
U zag dat de wijn in Kana opraakte.
U ziet hoe het geloof bij ons vaak verwaterd is.

Wees onze Voorspreekster,
opdat wij Gods Liefde steeds meer gaan ervaren.

Heilige Don Bosco,
zovelen hebt u geholpen op de weg van Jezus.
Bid voor ons en voor alle deelnemers van CaFE.
Amen.

Don Bosco
patroon van CaFE en Youth CaFE

images/plaatjes/Don-Bosco.jpgJohannes Bosco (1815-1888) kwam uit een arm gezin. Het liefst was hij met zijn vrienden op straat. Hij kon goed goochelen en jongleren. Op zijn 25e werd hij priester gewijd. Hij zette zich vooral in voor jongeren die op 'het slechte pad' waren geraakt. Zijn opvanghuis bij Turijn telde na een tijdje wel 900 jongens. Hij onderwees de catechismus en leerde hun bidden en werken. Veel jongens veranderden daar. Het geheim volgens Don Bosco: veelvuldige Communie en de Biecht. 

Don Bosco ontving veel genaden vanuit de hemel. In dromen gaf de Heer hem aanwijzingen. En veel van zijn gebeden werden verhoord, waardoor mensen genazen en zelfs een dode het leven terugkreeg. Het was ook met de kracht van de heilige Geest dat hij een enorme activiteit ontplooide: hij richtte scholen op voor kinderen, tieners, onderwijzers en seminaristen; hij schreef meer dan 100 boekjes. En hij stichtte een Orde, die naar hem genoemd werd: de Salesianen van Don Bosco (afkorting SDB). Nog tijdens zijn leven groeide deze Orde ook in andere werelddelen.

Het is een leven vol bijzondere en soms grappige voorvallen geworden. Don Bosco wist hoe belangrijk het was de jongeren (in feite iedere mens) tegemoet te treden. Niet op hen te wachten, maar op hen af te gaan. Daarom is hij een goede patroon voor CaFE: de mensen mogen komen zoals ze zijn en de ontmoeting staat centraal. De inleidingen zijn afgestemd op mensen van nu. En naar goed katholiek gebruik ontbreekt dan ook een drankje niet