images/plaatjes/Voorblad 2.jpg

Bisschop verbindt kerk met de kroeg

 

images/plaatjes/Pers cafe 1.jpgDEN BOSCH - Gezellig in het café, met een pint en de borrelnootjes op tafel, een goed gesprek voeren over het geloof. Jongeren lopen er warm voor, zo heeft de ervaring in Engeland geleerd.

Ook in Nederland zijn er hooggespannen verwachtingen van de cursus Catholic Faith Exploration, kortweg CaFE.

"Ik heb even moeten wennen aan het idee, maar ik denk dat we hiermee het geloof nieuw elan kunnen geven", zegt bisschop Antoon Hurkmans.

Al om negen uur 's ochtends zat de bisschop donderdag in Grand Café Silva Ducis, pal naast het bisschopshuis aan de Parade in Den Bosch, om aan de bar het officiële startsein te geven voor de nieuwe geloofscursus.

Hij nam een dvd en ander cursusmateriaal in ontvangst van de Leidse priester Jeroen Smith van het Katholiek Alpha Centrum, dat het CaFE-initiatief heeft aangepast voor de Nederlandse markt.

Binnenkort begint de eerste CaFE- cursus in het bisdom Den Bosch in Helmond, waar een groepje jongeren zich wil gaan verdiepen in geloofskwesties. In zes bijeenkomsten komen vragen aan bod, zoals 'Bestaat God?', 'Waarom is de mis altijd hetzelfde?' en 'Hoort God mijn gebeden?'. Behalve dit 'Youth-CaFE' is er ook een CaFE voor volwassenen, waarin mensen in een gemoedelijke sfeer, met hapje en drankje, kunnen praten over de 'basis van het katholieke geloof', met de bedoeling dat ze 'God beter leren kennen'.

Bron: Brabants Dagblad, 13 maart 2008