Wat is Sycamore?

20 films over allerlei geloofsthema's en waarom het geloof relevant is voor ons leven nu.

De films zijn van hoge kwaliteit, pakkend, uitdagend en toegankelijk, ook voor degenen met weinig of geen religieuze achtergrond.

Een film duurt zo'n 25 minuten. Elke 10 minuten is er gelegenheid voor gesprek en uitwisseling. Vooraf kan men samenkomen, bijvoorbeeld voor een maaltijd.

De films worden gepresenteerd door Fr. Stephen Wang, een katholiek priester en leraar. Er zitten ook straatinterviews in en getuigenissen van christenen.

Uit de 20 films kan telkens een andere combinatie gekozen worden, die aansluit bij de doelgroep.

Ze verkennen de rijkdom van de christelijke Traditie vanuit een katholiek perspectief en verbinden de christelijke boodschap met zowel het alledaagse leven als het kerkelijk-sacramentele leven.

Wat betekent Sycamore?
Jezus komt op een gegeven moment aan in de stad Jericho. Een man met de naam Zacheüs is zo nieuwsgierig naar Jezus dat hij in een Sycamore-boom (moerbeivijgenboom) klimt om Hem beter te kunnen zien. Als hij Hem uiteindelijk ontmoet, begint een gesprek dat het leven van Zacheüs definitief verandert. Zie Lucas 19, 1-10.

De benadering van Sycamore is veelomvattend, door en door katholiek, op verschillende manieren inzetbaar, dynamisch, interactief en van hoge kwaliteit.
                                               Fr Jon Bielawski, directeur Evangelisatie van het bisdom Plymouth

Ik vind de uitwisseling mooi, dat iedereen zo open is – er vindt geen veroordeling plaats.”               

Father Stephen is heel aangenaam om naar te luisteren.

Eenvoud en diepgang gaan samen.