• images/Slideshow/Alpha Slide 2.jpg
  • images/Slideshow/Alpha Slide 1.jpg

  • images/Slideshow/Alpha Slide 3.jpg
  • images/Slideshow/Alpha Slide 4.jpg
  • images/Slideshow/Alpha Slide 5.jpg

Zelf opstarten?

De Alpha-cursus is op zich een vrij eenvoudig op te zetten cursus. Toch is er wel het een en ander voor nodig om zelf van start te gaan: een organiserend team, toestemming van de lokale kerkelijke verantwoordelijke, medewerkers (kokers, bidders, groepsleiders, inleiders) die weliswaar ieder meer dan één taak kunnen verrichten. Daarnaast planning en promotie.

images/plaatjes/alpha foto 1.jpgTraining
Het Katholiek Alpha Centrum organiseert regelmatig instructiedagen voor het opzetten van een Alpha-cursus.
Op een instructiedag worden de ins en outs van de cursus besproken: Het ontstaan en de ontwikkeling van de Alpha; de eigen dynamiek van de cursus; de katholieke invulling van bepaalde onderdelen; praktische zaken rond de cursus; en wat te doen na de Alpha. Ook wordt daar eigen aanvullend RK-materiaal aangeboden.

Alpha-training:

Een of twee maal per jaar vindt er een instructiedag plaats voor wie Alpha wil gaan opzetten in de eigen parochie.

Wilt u een uitnodiging ontvangen zodra er weer een dag is gepland? Klik HIER of mail ons via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle ins en outs van Alpha worden tijdens een instructiedag besproken. Na bijwoning van de dag bent u voldoende toegerust om de cursus te starten. De dag is ook heel waardevol voor nieuwe medewerkers aan lopende Alpha-cursussen of voor wie al langer meewerkt als opfrisser. Er is ook ruim aandacht hoe Alpha kan worden gegeven vanuit de katholieke identiteit.

Zelf ‘iets’ proeven van de Alpha blijft de beste methode om de cursus te leren kennen. Dus u kunt ook ergens eerst een Alpha volgen. Maar een instructiedag blijft nodig om zelf van start te gaan! 

Alpha Internationaal, zie: Alpha for Catholics

Maar bekijk eerst dit filmpje:

Kardinaal Schönborn: 'Alpha brengt mensen bij Jezus'

Radio-interview met pastoor Smith

 
 

Interview Katholiek Vandaag (16 maart 2019)
met Eliza Oudshoorn over meewerken met Alpha (vanaf 17min30sec)

Bidt u mee voor Alpha? Klik hier